Skip to content

Válassz műanyag ablakpárkányt

Válassz műanyag ablakpárkányt

A műanyag ablakpárkányok már nem azok, mint amik régen voltak. Sokan azt hiszik, hogy az ablakpárkányok csak apró “kötelező” kiegészítői a háznak. Ha eddig te is így gondoltad, akkor el kell szomorítsalak, mert tévedsz. Ugyanis nagyon is fontos szerepet tölt be az ablakpárkány, nem szabad félvállról vennünk a kiválasztását. Ebben a cikkben megvilágítom számodra, hogy miért is fontosak az ablakpárkányok, és miért érdemes műanyag ablakpárkányt választani tőlünk, raktárról.

Az ablakpárkányok védelmet nyújtanak

Bár sokan csak egyfajta könyöklőként vagy virágtartóként tekintenek rájuk, ennél sokkal fontosabb szerep hárul az ablakpárkányokra.

Elsősorban “védelmi” funkciója van az ablakpárkánynak, segít megőrizni a ház állapotát. Méghozzá azáltal, hogy útját állja az esővíznek, meggátolja azt, hogy az esővíz közvetlenül a falakra folyjon. De emellett kiváló hőszigetelő tulajdonsággal is rendelkezik, megakadályozza, hogy a nyílászárók alsó részén kiszökjön a meleg a szobából. Persze emellett kiváló könyöklőként és virágtartóként is funkcionál, igazán sokrétű.

De most, hogy látod fontos, feladataik is vannak, biztos más szemmel nézel majd az ablakpárkányokra. Ráadásul, mivel nem pár hónapra választunk párkányt, ezért elég körültekintőnek kell lennünk a kiválasztásnál, mert hosszú távra kell jó döntést hozzunk.

A műanyag ablakpárkányok előnyei

Most már tudod, hogy nem babra megy a játék, ha ki kell választanod a megfelelő ablakpárkányt. Beszéljünk kicsit a sokak által lesajnált műanyag ablakpárkányokról, melyeket vétek lenne leírni, ugyanis számos jó tulajdonsággal rendelkeznek, lássuk is ezeket.

A műanyag ablakpárkányok nem deformálódnak, karcmentes és törhetetlen felületet biztosítanak magas teherbírással. Teljesen ellenállnak minden időjárási viszontagságnak, és még könnyen is tisztíthatóak. Kiváló hő- és fényállóak, hosszú távon sem okoz bennük kárt a nedvesség. Továbbá nagyon könnyen beszerelhetőek, kedvező árúak, modern, letisztult megjelenéssel, de akár egyedi designnal is rendelkezhetnek.

Esztétikus műanyag ablakpárkányok

Számos előnyt felsoroltuk az előző pontban, de mindemellett vannak esztétikai előnyei is a műanyag ablakpárkányoknak. Eleve elég minimalista és letisztult megjelenésűek, mely már alapból kölcsönöz számukra egy kis designos megjelenést. De itt nem állunk meg, ugyanis a teljes beltér összhatását figyelembe kell venni az egyes helyiségek ablakpárkányainak kiválasztásakor. Nem kell ragaszkodni ahhoz, hogy minden helyiségben ugyanaz az alap (fehér) műanyag ablakpárkány legyen, ha nem olyan illik oda. Ma már szobánk kifejezetten szép kiegészítője lehet a fóliázott műanyag párkány.

Érdemes szétnézni a kínálatunkban, ugyanis pl. kaphatóak nálunk fahatást keltő aranytölgy- vagy diómintával is beltéri műanyag ablakpárkányok.

Rendelj tőlünk műanyag ablakpárkányt raktárról!

Láthatod, hogy sok előnnyel rendelkeznek a műanyag ablakpárkányaink. További nagy előnyük, hogy azonnal, raktárról is meg tudod rendelni őket, így nem kell a beszerzésre várnod. Kiválasztod a megfelelő méretű (fontos a pontos méret!) kültéri, ill. beltéri ablakpárkányod, és már küldjük is.

Viszont nem győzzük hangsúlyozni, hogy megfontoltan, immár a műanyag ablakpárkányok előnyeit ismerve válassz. Ne feledd, nem pár hónapra, hanem évekre, sőt évtizedekre választasz párkányt magadnak! Ha bizonytalan vagy, vagy bármi kérdésed lenne, keresd az ügyfélszolgálatunkat bizalommal!