Skip to content

Műanyag redőnyléc felhasználhatósága

A műanyag redőny rendkívül praktikus, kész házakra is felszerelhető  a külső tokos rendszerű műanyag redőny. Ár tekintetében a legkedvezőbb megoldás  házunk külső árnyékolására. A lamellákat (redőnyléceket) tekintve 15 színből választhatunk, a keret (tok és lefutó) fehér és barna. Egyéb szín-igény esetén alumínium lefutóval kombinált műanyagredőny lehet a megoldás. Jó hőszigetelő és teljesen árnyékol. A rovarok ellen védekezhetünk a tokba épített (kombi) szúnyoghálóval. 

Szeretnénk felhívni figyelmét a színes műanyag redőnylécek felhasználási szabályaira. Nap, mint nap hallhatjuk a rádióban és televízióban, hogy mennyire extrém erős a nap UV sugárzása. Az erős sugárzásnak a kültéri árnyékolók is ki vannak téve, ezért nagyon fontos az adott építési feladatnak megfelelő, helyes termékválasztás.

A sötét színű műanyag redőnylécek, lefutók az UV besugárzást hővé alakítják az anyag szerkezetében, ennek következtében a PVC eléri a VICAT lágyulási pontját, mely során  maradandó deformálódás (görbülés, vetemedés) következik be, és a termék használhatatlanná válik.

Saját tapasztalatából is tudja, ha direkt napsütésnek tesz ki egy fehér és egy sötét színű tárgyat, a fehéret meg tudja kézzel fogni, míg a sötét színű annyira átmelegszik, hogy megfoghatatlanná válik.

1.     Korlátozás nélkül az épület bármely homlokzatára felszerelhető színek:

–         Fehér

2.     Korlátozással alkalmazható színek, melyek csak árnyékos, direkt napsütéstől mentes homlokzatra (északi fekvés, bérházak belső udvara stb.) szerelhetők fel:

–         Sötétbarna

–         Csoki barna

–         Sötétfa

–         Aranytölgy

–         Világos fa

–         Mogyoró

–         Egyéb színes műanyag lécek

A fent leírt korlátozások a műanyag lefutókra/redőnylábakra is vonatkoznak!

Cégünk színes műanyag redőnyök, redőnylécek és lefutók forgalmazásával nem foglalkozik!