Skip to content

Redőnypalástok mérési segédlete

Régi típusú belső tokos/beépített tokos redőnyök esetében

(pl.: régi faredőnyök voltak ilyenek):

Redőnypalást méretének meghatározása (lehet műanyag – mini, maxi redőnyléces, vagy alumínium redőnyléces is):

1.)    Amennyiben van redőny lefutó felszerelve, meg szeretné tartani azt, és az a régi típusú kamra nélküli redőny lefutó, akkor mérje meg a redőny lefutó külső szélességét és vegyen le belőle 1 cm-t.

Megkapja a redőnypalást szélességét.

Magasság meghatározásához általában a az ablakpárkánytól a redőny tengelyig történő mérést szoktuk javasolni.

2.)    Amennyiben a redőny lefutót is szeretné kicserélni, akkor a szélességet a redőny lefutó típusa határozza meg.

a.)     Fém redőny lefutó esetén (régi típusú, sima redőny lefutó, kamra és kefe nélküli) a szélesség meghatározása a falnyílás szélessége, ahová fel fogja szerelni a redőny lefutót és ebből vonjunk le 1 cm-t.

b.)    Kamra nélküli mini, vagy maxi kefés redőny lefutó vásárlása, cseréje esetén szélesség meghatározása a falnyílás szélessége, ahová fel fogja szerelni a redőny lefutót és ebből vonjunk le 1,5 cm-t.

c.)     Kamrás műanyag, vagy alumínium redőny lefutó vásárlás, cseréje esetén a szélesség meghatározása a falnyílás szélessége, ahová fel fogja szerelni a redőny lefutó és ebből vonjunk le 6,5 cm-t.

Magasság meghatározásához javasoljuk a redőny tengelyig mérni a magasságot.

Új típusú külső tokos, és vakolható tokos műanyag, vagy alumínium redőnyök esetében a mérés a következők szerint történik:

1.)    Műanyag redőnypalást esetén:

Amennyiben van meglévő palástja, érdemes megmérni a jelenlegiből 1 redőnylécet és az új palástnál is ezt a méretet alkalmazni.

(ha valamiért a korábbi palást kicsi, vagy szűk volt, lehet rajta emelni, de javasoljuk a lefutóban az 1 cm-es mozgás megtartását.)

Amennyiben nincs redőnylécünk jelenleg a redőnyben, akkor a tok külső szélességét mérjük meg és ebből vonjunk le 6,5 cm-t.

Magasságnál mérjünk a tok felső részéig, így biztosan nem lesz kisebb a redőnypalástunk.

2.)    Alumínium redőnypalást esetén:

Mindig arriterrel együtt határozza meg a szélességet!

Szélesség = arriterrel együtti méret!

Arriter = elcsúszásgátló alkatrész. Az alumínium redőnypalástot már arriterezve szállítjuk Önnek.

Tájékoztató jellegű információ:

1 cm-rel csökkenti a redőnyléc méretét a valóságban, de palást mérésénél ezt ne vegye figyelembe. Teljes méretet mérjen a műanyag palástnál meghatározott módon.

Egyéb információk: 

Méreteket szélesség x magasság megosztásban tudja megadni számunkra.

Fontos!

Minden redőny más méretű, a palástok esetében kérjük a végleges méretet megadni, mert cégünk nem számol egyéb méret a megadott mérethez képest (vagyis nem adunk hozzá semmit és nem is vonunk le az Ön által megadott méretből semmit).

Akkora redőnypalástot fog kapni szélességben és magasságban, amekkora méretet megad nekünk (alumínium redőnypalástok esetében már arriterrel együtt lesz ekkora a méret)!

Reméljük hasznosnak találta segédletünket.